Angela Horsten

46 jaar, Getrouwd met Patrick Spijkers en moeder van Otte & Biene

Functie

manager schoolontwikkeling bij Xpect Primair Basisscholen Tilburg

Nevenfuncties

coach bij MHC Liberty

Ik ben Angela Horsten en ben sinds mijn geboorte Dongenaar. Ik ben opgegroeid in Plan West I en heb vervolgens in de wijk de Biezen en De Hoge Akker gewoond. Sinds twee jaar wonen wij in het oudste straatje van Dongen; in de Heuvel. Ik vind Dongen een levendige en gezellige gemeente waar het prettig wonen is. Ik werk al 25 jaar in Tilburg. Ik ben begonnen als leerkracht, mocht in 2006 als directeur een geheel nieuwe school oprichten met een innovatief onderwijsconcept. Ik ben gewend om buiten de gebaande kaders en creatief te denken. Ook ben ik gewend om te gaan met tegenwind en toch te blijven staan. Sinds 3 1/2 jaar werk ik bovenschools en ben ik o.a. verantwoordelijk voor onderwijs & kwaliteit, coaching, passend onderwijs en innovatie. In mijn dagelijks werk probeer ik een brug te slaan tussen onderwijs en zorg. Daar zie ik nog te veel zaken misgaan.

 

In Dongen ontspan ik en coach ik al jaren een meidenteam. Ik geniet van het verenigingsleven en van het feit dat het mooi is om samen te werken aan zo'n mooie club. Ik geniet ook van de informele gesprekken op het terras.

 

Ik ben getrouwd met Patrick en we hebben samen twee dochters. De ene zit in Dongen op school en de jongste zit op de Nieuwste School in Tilburg. Daarnaast volg ik op dit moment een Master bij Tias Nimbas Business School.

 

Maatschappelijk betrokken zijn, vind ik belangrijk. In mijn werk doe ik dat dagelijks, maar heb ook de behoefte om iets voor mijn gemeente te doen. Omdat poltiek mij trekt, was de brug met actief burgerschap zo gemaakt en besloot ik mij aan te sluiten bij de Dongense VVD. In mijn werk ga ik uit van de autonomie en de kracht van het kind en zie dat als mijn way of life. Uitgaan van de eigen ontwikkelkracht van mensen waarbij je ondersteunt als mensen het even niet meer kunnen. 'Leer het mij zelf te doen', is in mijn werk een belangrijk motto. Het ontwikkelen van verantwoordelijkheidsgevoel hoort daar ook bij. Allemaal waarden die ook bij de Dongense VVD horen.

 

Ik ben kritisch, maar sta open voor de zienswijze van de ander. Ik ben betrouwbaar en toegankelijk. Daarnaast ben ik eerlijk en geven mensen in mijn omgeving aan dat ik daadkrachtig, vernieuwend, authentiek, persoonlijk en warm ben.